Vakariņas var būt sātīgas bez gaļas.
Kā gatavot:
Vispirms sasaldējam speķi. Sarīvē gabalu, kas sver 100 gramus.
Kartupeļus sagriež lielos kubiņos.
Sīpolu sagriež pusgredzenos.
Vārīto kūpināto desu sagriež nelielos kubiņos.
Lasi vēl: Zemeņu ievārījumu gatavoju tikai pēc šīs receptes, citas nemeklēju – saglabājas zemeņu garša un smarža. Un bez biezinātāja tas ir biezs
Ievietojiet visas sastāvdaļas dziļā bļodā.
Pievieno garšvielas. Tējkarote paprikas un ķiploku pulvera, un puse tējkarotes sāls. Cūku tauki ir sāļi, tāpēc, lai nepārsālītu, gatavajam ēdienam labāk pievienot sāli pēc garšas.
Visu labi samaisa. Pārliek kartupeļus un speķi cepamajā traukā.
Pārklāj pannu ar foliju un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190C uz 50 minūtēm.
Pēc šī laika izņem no krāsns un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Sastāvdaļas:
– Sālīti speķi (saldēti) – 100 g
– Kartupeļi – 1 kg
– 1 sīpols
– Vārīta-kūpināta desa – 250 g
– paprika – 1 tējk.
– Ķiploku pulveris – 1 tējk.
– Sāls – ½ tējk.
Lasi vēl: Kāpēc suns rūc uz saimnieka, kad to glaudi: signāli, kurus nedrīkst ignorēt
– Pētersīļi
Labu apetīti!